15 лист. 2011 р.

Fashion бесідка із Іриною Равчук


Ще один осінній місяць і ще одна модна бесідка. Цього місяця моєю співрозмовницею стала особистість для якої мода не просто пустий звук... Розуміти правильно тренди не так просто, а ще й висвітлювати fashion індустрію на широкий загал завдання не з простих. Але Ірина Равчук з цим справляється, разом із своїм виданням depate.com 

Ти є засновником відносно нового інтернет видання. Як виникла ідея створення і хто допомагав її реалізовувати?
Ще років 2 тому ми, з Мері Семенченко, подумали, що було б класно створити свій онлайн журнал. Пам'ятаю, я з ентузіазмом прийшла додому і завзято придумувала назву, тоді вперше і з'явилася назва "D`ÉPATE". Проте якось на цьому ми і зупинилися. В травні минулого року я брала участь у конкурсі від факультету іноземних мов, мене запитали про плани на майбутнє, на що я відповіла: "Хочу стати головним редактором американського видання "VOGUE". В кінці конкурсу голова журі, Кость Ганна Мирославівна, сказала, що сподівається побачити львівський журнал про моду, створений мною. В цей час у залі був присутній Олег Мельник, якого я запросила подивитися мій виступ, та Мері Семенченко. Наступного дня отримую повідомлення від Олега про те, що мені, йому та Мері варто спробувати створити власний журнал. Так і розпочалася історія D`ÉPATE, в кінці жовтня 2010 року вийшов перший номер.

Цільова аудиторія D`Épate це хто? які вони читачі твого проекту?
Я не хочу обмежувати наших читачів віковою категорією. Вважаю, що це люди з вільним мисленням, які цікавляться модою, культурою ,мистецтвом, фотографією, зокрема.
Які інтернет видання ти читаєш сама, що можеш порадити (блоги, сайти, тощо)?
Часто переглядаю сайти VOGUE різних країн, STYLE.COM, Lookbook, "Неделя моды с Дарьей Шаповаловой".
А хто для тебе являється іконою стилю?
Одну людину виділити важко, зі світу моди - Анна Дело Руссо, зі світу кіноіндустрії - Сара Джесіка Паркер, з музичної сфери - Бейонсе. (Перші, хто спали на думку))
Мода у нас і за кордоном, в чому різниця? Які столиці моди відвідувала, і яка найбільше до вподоби?
Мода загалом - відрізняється суттєво. Унікальність одягу, якість тканин, масштабність. Що стосується моди вулиць, то значною мірою на неї вливає розвиток країни та фінансова можливість людей. Можна "зліпити" з найдешевшого одягу неординарний образ, проте це вдається небагатьом. Цього літа побувала в іспанській столиці, Мадриді. Можу сказати, що чоловіки там одягаються набагато краще, ніж жінки. Якщо ж переглядати стріт стайл сайти, якими переповнений інтернет простір, то я б виділила Париж з-поміж усіх інших модних столиць.

Що можеш сказати про тенденції цього сезону?
Я не люблю, коли різні видання та програми про моду диктують кольори сезону, але цієї осені не можу не виділити деяких кольорів, які справді помітно переповнюють більшість колекцій сезону осінь-зима 2011/2012. Оранжевий, гірчичний, золотий, індіго, смарагдовий, фіалковий, ніжно-рожевий, червоний - це якраз ті кольори, на які варто зважати, підбираючи гардероб на наступні декілька місяців. Різноманітні головні убори, верхній одяг на декілька розмірів більший, шкіра пітона - must-have для усіх fashionistas. Детальніше тенденції сезону можна переглянути у нашому останньому номері на сайті.
Яка річ у твоєму гардеробі найулюбленіша?
Одну річ назвати важко, а от чорний хутряний комір, який можна комбінувати з різним одягом, я би назвала улюбленим аксесуаром.

І нарешті улюблене запитання молодих журналістів, які плани на майбутнє?:)
Планів на майбутнє дуже багато! Не буду відкривати таємниць. Можу сказати лише, що хочу рухатися у тому ж напрямку журналістики та моди та спільними зусиллями з Олегом Мельником вивести D`ÉPATE на міжнародний рівень.

Що ж, хочеться щоб в інтернет просторі з'являлося побільше видань, які висвітлюватимуть індустрію моди свіжим поглядом.

Немає коментарів:

Дописати коментар